Proefles aanvragen? Klik dan HIER!
Voor meer informatie over LZV
klik HIER
Lees verder
Rijbewijs C1
Rijbewijs C1
Home » Code 95A » Code 95
Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing


Beste chauffeur, Uw werkgever heeft besloten om de verplichte periodieke nascholing van u en uw collega’s onder te brengen bij VTO transportopleidingen. De cursussen zullen worden verzorgd door één van onze opleidingspartners. + Lees verder....

In deze flyer vindt u daar meer informatie over.


Algemene informatie


Verplichte periodieke nascholing


De nascholing is verplicht voor alle beroepschauffeurs in Europa. Iedereen moet 35 uur

nascholing volgen per 5 jaar.


Die nascholing heeft een aantal hoofddoelen:


  • Vermindering van het aantal verkeersslachtoffers
  • Vermindering van het brandstofverbruik
  • Verbetering van de veiligheid en de gezondheid van de chauffeur
  • Verbetering van de veiligheid van de lading of passagiers
  • Verbetering van het imago van het chauffeursberoep


Misschien vraagt u zich af waarom ze nu juist ú weer moeten hebben. U bent tenslotte al

jarenlang chauffeur en kent alle facetten van uw vak.


Voor een groot gedeelte hebt u waarschijnlijk gelijk. De Nederlandse chauffeur is tenslotte

één van de best opgeleide in Europa. En de verkeersveiligheid is in Nederland veel beter

dan in de meeste andere landen.


Toch blijkt in de praktijk dat bepaalde aspecten van het chauffeursvak best wat extra training

kunnen gebruiken. Dat is goed voor uw eigen gezondheid, veiligheid en welbevinden … en

dat van anderen.


De nascholing van VTO transportopleidingen


Wij hebben een totaalpakket van 35 uur nascholing ontwikkeld. Dat bestaat uit 5

cursusmodules van 7 uur.


Uw werkgever bepaalt in welk tempo u de modules volgt. Veel van onze klanten kiezen

ervoor om bijvoorbeeld elk jaar 1 module te doen. Zo voldoen hun chauffeurs netjes aan de

eis om binnen 5 jaar de 35 uur nascholing te hebben afgerond.


Klik hier voor een korte samenvatting van onze cursusmodules.Informatie voor werkgevers over de verplichte periodieke nascholing

Graag informeren we u als werkgever nader over de verplichte nascholing van uw chauffeurs, die u hebt ondergebracht bij VTO transportopleidingen. De cursussen zullen worden verzorgd door onze partner Verkeersschool Beumers. + Lees verder....

Mocht u n.a.v. deze flyer nog vragen hebben, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met Verkeersschool Beumers. Zij zullen u graag informeren.

Onze werkwijze

Uw chauffeurs hebben we opgenomen in ons automatiseringssysteem IAS. Dit systeem zorgt ervoor dat uw chauffeurs tijdig worden nageschoold.

Dit werkt eigenlijk heel eenvoudig: afhankelijk van de afspraken die we met u maakten over de duur van het opleidingstraject en het aantal modules dat uw chauffeurs gaan volgen, worden de cursussen periodiek gepland. U hoeft dat dus niet zelf te bewaken; dat doen wij voor u.

Bijvoorbeeld: indien u hebt aangegeven de 35 uur nascholing van uw chauffeurs te willen uitsmeren over een periode van 5 jaar, dan zal elke chauffeur 1x per jaar worden uitgenodigd voor een volgende cursusmodule. Vanzelfsprekend doen we dat in overleg met u.

Onze nascholingsmethode

Deze bestaat uit 5 modules van 7 uur. Hiermee voldoen uw chauffeurs aan de eis om 35 uur nascholing per periode van 5 jaar te volgen.

Het kan natuurlijk voor komen dat een chauffeur niet alle 5 de modules hoeft te volgen, bijvoorbeeld omdat hij reeds elders één of meer nascholingsdagen heeft gevolgd. Dat is geen probleem; daar houdt ons systeem rekening mee.

Wij bieden onze nascholing zowel mét als zónder e-learning aan. Ruim 98% van onze klanten kiest echter voor e-learning, vanwege de voordelen die het biedt, zowel in financiële als in logistieke zin.

Er zijn 4 theoriemodules en 1 praktijkmodule. De theoriemodules bestaan elk uit 3,5 uur individuele e-learning en 3,5 uur klassikale les. De praktijkmodule bestaat uit 4,5 uur individuele e-learning en 2,5 uur praktijkles.

Het proces

Tijdig voor aanvang van de eerste cursusmodule verzenden we de cursusmappen naar uw bedrijfsadres. U kunt deze dan uitreiken aan uw chauffeurs, zodat deze zich al wat kunnen inlezen.

Zodra een cursus gepland is, ontvangt u daarvoor per chauffeur een uitnodiging via de e-mail. In die e-mail treft u een link aan, waarmee u de komst van elke chauffeur kunt bevestigen.

10 dagen voorafgaand aan het klassikale cursusdeel of het praktijkdeel ontvangt u per chauffeur via de e-mail een inlogcode voor het e-learning gedeelte. Met deze code heeft elke chauffeur toegang tot zijn eigen e-learning omgeving. De chauffeur moet het e-learning gedeelte afronden voordat hij zich meldt voor het klassikale deel of het praktijkdeel.

U ontvangt de eerste deelfactuur nadat we de cursusmaterialen aan u hebben verzonden. Daarna ontvangt u telkens een deelfactuur nadat een chauffeur een cursusmodule heeft afgerond.

De rolverdeling

De cursussen worden uitgevoerd door Verkeersschool Beumers. Zij zijn uw aanspreekpunt voor alle zaken m.b.t. de planning en uitvoering van de cursussen. Ook voor mutaties in uw chauffeursbestand kunt u zich tot hen wenden.

Wij als VTO transportopleidingen verzorgen de centrale administratie. Ook het factureren nemen wij voor onze rekening.

Het toezicht

Het CBR houdt toezicht op de uitvoering van nascholingscursussen. U kunt dat toezicht vergelijken met het toezicht van de RDW op APK-keuringen.

Wij moeten de regels van het CBR volgen bij het plannen en uitvoeren van de nascholingscursussen. Dit beperkt soms de mogelijkheden om wijzigingen op het laatste moment door te voeren. We zullen echter altijd proberen om binnen de beschikbare ruimte een passende oplossing te vinden.

Voor de tarieven klik dan hier

Wil je meer informatie aanvragen? Klik dan hierHandige linken

CBR

Rijschool machtigen
Rijschoolgegevens
VRB

Rijbewijskeuring

Evaluatie formulier STL / SOOB opleidingen

Wij zijn aangesloten bij de:
Contact

Pieter Breughelstraat 43
5854EB BERGEN LB
(0485) 341667

Kantoor Bergen geopend van 09:00 tot 19:00 uurKvK nummer: 12019367
BTW nummer:
NL007771897B01

Algemene voorwaarden
Klachtenafhandeling
Privacy Verklaring

Ons kantoor in Boxmeer is op afspraak geopend, afspraken kunnen via telefoon 0485-575078 of e-mail info@verkeersschoolbeumers.nl worden gemaakt. 
 
Kantoor / instructielokaal
Sint Anthonisweg 2c
5831 AE Boxmeer


Praktijk instructie en examen locatie De Grens 39 6592 PK Heijen.